The inaugural post

Welcome to TMFThis choice of a name for my new mani blog reveals, I hope, that I am partial to both manicures and to silly wordplay. To be on the safe side I will start off by underlining that this blog isn’t a political manifesto in disguise and I will not be attempting to condition you to joining my cult and giving me your babies and your lizards. However, I might be secretly trying to lure you into my Helmer. Most probably I am. Let’s see how I’ll do.

The inaugural mani is a monochromatic thing I wish I could wear to work. The polishes used are Diamond Cosmetics Matte Black, OPI Alpine Snow and ManGlaze MatteAstrophe. For the embellishments I’ve used striping tape, a dotting tool, and a poorly used nail art brush.

Black and white nail artBlack and white nail art

This is how I started:

Black and white skittles - monasmanifest.wordpress.com

I adore b/w skittles and wore them like this for about a day, until I felt like gussying it up a little. I pampered my ring finger with a wee bit of striping tape, as such:

Black and white nail art, stiping tape

I then painted one coat of MatteAstrophe, at the exact same time as the pest control guy rang the doorbell. I tried to remove the tapes as carefully as possible whilst showing him where our ants live, but sadly the still wet matte goodness got dust stuck in it – so don’t go enlarging these pics! The index finger got itself a few dots and a thin coat of MatteAstrophe. The pinkie and middle finger were subjected to my still rudimentary skills with a brush, but I’m betting on practice making perfect some day.

Black and white nail art

What do you think of the end result? Which nail is worthy of a full mani?

I also just have to say that I’m so very happy to be blogging again, my life doesn’t feel quite complete without being an active part in the nail blogger community. It’s impossible to fully leave once one has been a part of it. Oh my, now I’m sounding like a cult again… Well then. So be it.

Cowkisses

10 thoughts on “The inaugural post

   • Ja, det menar jag verkligen! Helt underbart!!! Jag är så glad att du är tillbaka! Fast. Du är ju ny nu, för det är en ny blogg! Tillbaka på nytt! Åh, vad underbart!

   • <3
    Att börja på helt ny kula är precis vad jag önskade mig! Det är så befriande att inte begränsas av en mall man skapat åt sig själv. Bara helt nytt, och se vad som blir! Så vill jag leva just nu :)

 1. Men åhhh så roligt att du är tillbaka. Har verkligen, verkligen saknat dig!!
  Älskar namnet på nya bloggen! Kul att du vågar förnya dig. Själv känner jag att jag “fastnat” i mitt gamla bloggnamn, och är lite för feg för att våga börja om på ny kula.
  Välkommen tillbaka!!

  • Tack rara!
   Å vad glad jag blir att du gillar namnet! Det bara hoppade upp i huvudet på mig, gav mig ett rejält magskratt, och kändes så rätt – men sen undrade ett par bekanta varför jag valt ett så “allvarligt” namn.. ordvitsen gick dem nog förbi.
   Det var SÅ befriande att släppa gamla bloggen, om du funderar på det så peppar jag dig massor!

   • Haha, själv tycker jag ordvitsen är underbar, och uppenbar. Framförallt som du har gjort olika färger för mani och fest i headern. :-)
    Ja, jag blev riktigt peppad nu att förnya mig. Har egentligen aldrig riktigt gillat mitt namn på bloggen, känns himla trist. Jag börjar dessutom vara lite sugen på att överge blogger och testa wordpress som plattform istället, så det kanske vore ett bra tillfälle att börja om.
    Men jag har så kass fantasi vad gäller bloggnamn, så det tar väl ett halvår eller så innan jag hittat nåt bra. :-)

   • La ner jättemycket på att få loggan att spegla ordvitsen, du anar inte vad skönt det är att höra att det blev bra :)
    Ja, jag kan säga att jag trivs mycket bättre på wordpress. Man har mindre möjlighet att påverka själv, till exempel kan man inte ha plugins, men samtidigt är allt så mycket smidigare och proffsigare. Varför inte testa att registrera en WP-blogg och fila på den lite utan att publicera den? Då kan du ju byta namn en massa gånger och känna dig fram i din takt. Det är skitkul att ha ett hemligt projekt som får ta den tid det tar!
    Och vad är väl ett halvår :) njut av processen! <3

Thanks for sharing your thoughts (och hej alla modersmålstalare) <3

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s